𝐇𝐚𝐩𝐣𝐚 𝐞 𝐄𝐤𝐬𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭ë𝐬 𝐬ë 𝐇𝐨𝐥𝐨𝐤𝐚𝐮𝐬𝐭𝐢𝐭

𝐇𝐚𝐩𝐣𝐚 𝐞 𝐄𝐤𝐬𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭ë𝐬 𝐬ë 𝐇𝐨𝐥𝐨𝐤𝐚𝐮𝐬𝐭𝐢𝐭

Për herë të parë në Kosovë, kjo ekspozitë unike e cila synon të rrisë ndërgjegjësimin për gjenocidin që tronditi botën ku u ekzekutuan dhe masakruan, qindra mijëra romë, do të prezentohet përmes sërë objektesh, fotografish dhe elementesh që pasqyrojnë holokaustin ndaj romëve. Vizita juaj nuk do të jetë vetëm një mësim për historinë e popullit romë, vuajtjet dhe gjenocidin ndaj tyre, por mbi të gjitha është; moment reflektimi mbi përgjegjësinë njerëzore ndaj antisemitizmit, racizmit dhe antigjipsizmit, dukuri këto që kanë jehonë edhe në shekullin tonë. Prania juaj jo vetëm që do të nderonte kujtimin e atyre që vuajtën dhe vdiqën gjatë asaj kohe tragjike, por gjithashtu do të ndihmonte edhe në rritjen e ndërgjegjësimit të opinionin publik duke shërbyer si shembull për rëndësinë e njohjes dhe përkujtimit të të gjitha viktimave të holokaustit. Jemi të bindur që duke qenë një përvojë e pa harrueshme për ju kjo ekspozitë do të jetë po ashtu mjaft prekëse dhe informuese.

  • 2023-05-10 - 16:00
  • National Museum of Kosova - Muzeu Kombëtar i Kosovës
  • Prishtina